Srpski državljani stigli iz Avganistana u Srbiju: “Sad smo super”

Foto: Tanjug/Verified UGC via AP, File
183

Dvojica državljana Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji su evakuisani iz Avganistana, stigli su u Srbiju.

Merkel razgovarala sa Bajdenom: Avganistanskim državljanima koji su podržavali Nemačku omogućiti napuštanje zemlje

 

Kako je Tanjugu rekao Pribak, njih dvojica doputovala su noćas u zemlju. Oni su prvobitno evakuisani iz Kabula za Taškent, odakle su, kako kaže, preko Nemačke došli u Srbiju.

“Posle svega što smo prošli sad smo super”, rekao je Pribak.

Podsetimo, nakon munjevite ofanzive koju su preduzeli nakon odlaska vojske SAD iz Avganistana, talibani su u nedelju zvanično ušli u prestonicu Kabul i preuzeli kontrolu nad presedničkom palatom.

Prethodno, predsednik Avganistana podneo je ostavku i otišao iz zemlje, kako bi, prema njegovim rečima, sprečio krvoproliće. Organizovana je hitna evakuacija diplomata, a SAD su poslale dodatne trupe da obezbede siguran izlazak svojih diplomata iz zemlje.

Talibani su u nedelju, nakon što su ušli u grad, obećali da će svi strani državljani biti bezbedni.

Izvor agencije Tas u glavnom gradu Avganistana rekao je da se na ulicama povremeno čuju pucnji i da se koristi teško naoružanje. Prema njegovim rečima, čuju se i eksplozije, ali su informacije o događajima u gradu oskudne, jer je preporučeno da se kuće ne napuštaju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More