Nesvakidašnja izložba u Beču: Kultura i tradicija Meksika viđene očima arhitekte Tatiane Bilbao (FOTO)

Foto: Lisa Rastl
338

Izložba „Tatiana Bilbao Estudio“ će prvi put u Austriji predstaviti rad i filozofiju meksičke arhitekte Tatiane Bilbao i njenog istoimenog studija.

Ona istražuje i interpretira istorijsku kulturu i građevinsku tradiciju Meksika kao i neposredni kontekst svojih projekata. Izložba proučava različite dimenzije „pejzaža“, od prirodnog pejzaža, preko gradskog pejzaža do „unutrašnjeg pejzaža“ pojedinačne zgrade.

Njen rad je raznolik i ona često sarađuje sa drugim arhitektama, pejzažnim arhitektama i umetnicima: od hodočasne rute u Meksiku, preko botaničke bašte u Kulijakanu, pa do stanogradnje. Njeni projekti poseduju ekološki i socijalni aspekt i odišu poezijom.

AZW Wien
Tatiana Bilbao Estudio, Foto: Lisa Rastl

„Kada dolazite iz zemlje u kojoj mnogi ljudi raspolažu sa malo ekonomskih resursa, naviknete se na to da ih ne rasipate“, objašnjava Tatiana Bilbao.

Foto: Iwan Baan

Izložba će predstaviti radne modele, skice i kolaže arhitektonskog studija Tatiane Bilbao zajedno sa izabranim delima Arhitektonskog centra u Beču gde će izložba biti i održana.

Postavka je realizovana u saradnji sa danskim muzejom savremene umetnosti Luizijana. Izložba će biti otvorena od 18. avgusta 2021. godine do 17. januara 2022. godine.

Foto: Rory Gardiner
Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More