Evakuisana zgrada Kongresa zbog pretnje bombom, policija opkolila napadača sa eksplozivom (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana
106

Zaposlenima u zgradi američkog Kongresa naređeno je danas da se evakuišu nakon što je policija koja obezbeđuje Kapitol hil saopštila da istražuje “aktivnu pretnju bombom”.

Policija je na Tviteru navela da je dobila dojavu o sumnjivom vozilu ispred biblioteke Kongresa i upozorila ljude da se drže dalje od ove oblasti, prenosi Si-En-Bi-Si.

Prema navodima neimenovanih izvora iz policije, primljena je dojava o eksplozivnoj napravi u kamionu, u blizini biblioteke, dodaje Si-En-En.

Policija je poslala pregovarače da pregovaraju sa muškarcem koji preti, a koji se nalazi u kamionu, naveo je jedan od izvora.

“U toku je istraga. Pažljivo pratimo situaciju i ažuriraćemo informacije na ovom nalogu kada dobijemo one koje možemo da objavimo”, navela je policija Kapitol hila na Tviteru.

Policija je identifikovala i opkolila čoveka za koga se veruje da poseduje eksploziv, a koji sedi u vozilu blizu zgrade američkog Kongresa, obližnje zgrade su evakuisane, a vozila hitne pomoći nalaze se na licu mesta.

Zaposlenima u zgradi američkog Kongresa naređeno je danas da se evakuišu nakon što je policija koja obezbeđuje Kapitol saopštila da istražuje “aktivnu pretnju bombom”.

Policija je poslala specijalni tim da pregovara sa muškarcem koji preti, a koji se nalazi u kamionu, naveo je jedan od izvora koji nije mogao da potvrdi prisustvo eksploziva, ali ljudima u Kongresu je saopšteno da je osoba u vozilu rekla policiji da poseduje bombu, prenosi Rojters.

“U toku je istraga. Pažljivo pratimo situaciju i ažuriraćemo informacije na ovom nalogu kada dobijemo one koje možemo da objavimo”, navela je policija Kapitola na Tviteru.

Vrhovni sud je evakuisan, kao i još par zgrada.Zatvorena je obližnja stanica metroa.

Zaposleni su prebačeni na sigurnije lokacije putem mreže podzemnih hodnika.

Policija je blokirala ulice oko Kapitola vatrogasno-spasilačkim kamionima, a specijalne jedinice policije kao i pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) su prisutni na samoj lokaciji.

U Kongresu ove nedelje nema zasedanja, ali zaposleni dolaze na Kapitol hil.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More