KRAJ DRAME U VAŠINGTONU: Uhapšen napadač na Kapitol hil

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon
191

Policija je uhapsila muškarca koji je danas tvrdio da ima bombu u vozilu blizu američkog Kapitola, nakon petosatne akcije u kojoj su evakuisane obližnje zgrade i paralisan deo Vašingtona tokom većeg dela dana.

“Izašao je i nakon toga smo ga uhapsili”, saopštio je jedan od policajaca za Rojters.

Policiji još nisu poznati motivi potencijalnog bombaša ispred Kongresne biblioteke, preko puta zgrade Kongresa.

VAŠINGTON NA NOGAMA: Policija pregovara sa čovekom koji tvrdi da ima bombu

 

Šef policije Tomas Manger izjavio je novinarima da je muškarac parkirao vozilo na trotoaru i da je rekao policajcu koji mu je prišao da kod sebe ima bombu, držeći u ruci detonator.

Policija je saopštila i da je osumnjičenog indentifikovala njegova bivša supruga, koja je rekla da on pati od šizofrenije i da joj je u prošlosti pretio vatrenim oružjem.

Na Fejsbuku se pojavio snimak na kome se vidi muškarac kako govori iz kamiona na trotoaru pored Kongresne biblioteke.

“Revolucija je počela, pokušavam da dobijem američkog predsednika Džozefa Bajdena na telefon”, saopštio je muškarac na snimku koji je u međuvremenu izbrisan. Zaposlenima u zgradi američkog Kongresa naređeno je da se evakuišu nakon što je policija koja obezbeđuje Kapitol saopštila da istražuje “aktivnu pretnju bombom”. Vrhovni sud je evakuisan, kao i još par zgrada. Zatvorena je i obližnja stanica metroa.

Policija je blokirala ulice oko Kapitola vatrogasno-spasilačkim kamionima, a specijalne jedinice policije kao i pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) su na lokaciji.

U Kongresu ove nedelje nema zasedanja, ali zaposleni dolaze na Kapitol hil.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More