Zvaničnici Brisela: Nije trenutak za ublažavanje mera

Foto: Printscreen Youtube
156

Nije trenutak da briselski region ublaži epidemiološke mere protiv Kovid-19, rekao je gradonačelnik jedne od 19 briselskih opština Rudi Vervort. Vervort će svoj stav o tome izneti na sastanku Konsultativnog komiteta koji će se održati danas popodne, piše Brisels tajms.

“Uklanjanje ograničenja u regionu Brisela nije na dnevnom redu s obzirom na zdravstvenu situaciju. Ja ću se zalagati da mere ostanu na snazi prema trenutnoj ministarskoj uredbi. Brisel bi trebalo da pritisne dugme za pauzu jedno mesec dana, a zatim možemo ponovo da procenimo situaciju”, rekao je danas Vervort za radio Bel-RTL.

Na sastanku se očekuje da će flamanski i valonski region napredovati u ukidanju mnogih ograničenja koja su postavljena u okviru “letnjeg plana” protiv Kovid-19, dok Brisel zaostaje u nekim ključnim pokazateljima stanja epidemije.

Prema podacima, u Flandriji i Valoniji je 70 odsto stanovnika vakcinisano dok je u Briselu to 60 odsto.

Region glavnog grada takođe ima nedeljno devet prijema u bolnice na 100.000 stanovnika, dok pokrajina Antverpen ima tri nova prijema, a provincija Lijež četiri.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More