“Šampioni u sportu su i šampioni čovekoljublja” Naši zlatni vaterpolisti se odazvali patrijarhovom apelu za pomoć grčkom narodu! (FOTO)

Foto: SPC
213

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh srpski Porfirije primio je danas u Patrijaršiji u Beogradu kapitena vaterpolo reprezentacije Srbije Filipa Filipovića.

Kako je navedeno na Instagram nalogu srpskog patrijarha, tom prilikom kapiten olimpijskih šampiona uručio je izdašan prilog svojih saigrača namenjen pomoći grčkim gradovima stradalim u katastrofalnim požarima.


“Šampioni u sportu su i šampioni čovekoljublja”, pohvalio je tom prilikom gest vaterpolista na svom Instagram nalogu patrijarh Porfirije.

Podsetimo, patrijarh Porfirije, povodom katastrofalnih požara koji su zedesili Grčku, izdao je nalog da se u svim hramovima u Beogradu i Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke na svim bogosluženjima skupljaju prilozi za građane Grčke.

“Izobilna pomoć koju ste Vi, naša grčka braća i sestre, slali u srpske zemlje predstavljala je za nas ne samo hranu, odeću, obuću i druge potrepštine, nego i znak da u našoj blizini imamo najbliže prijatelje koji ne žele da učestvuju u nepravdi kojoj smo bili izloženi“, istakao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh Porfirije čestitao vaterpolistima: Vaš primer kako se slogom stiže do najboljih rezultata!

Izvor Naši u svetunjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More