Dobili rok do kraja oktobra: Vakcina ili posao!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Leo Correa
226

Jedna zdravstvena mreža koja u Torontu vodi nekoliko bolnica saopštila je da će do kraja oktobra otpustiti sve zaposlene koji nisu potpuno vakcinisani.

Univerzitetska zdravstvena mreža (UHN), u čijem su sastavu i Opšta bolnica u Torontu i Centar za rak princeze Margaret, saopštila je da će zaposleni koji nisu vakcinisani do 8. oktobra biti poslati na neplaćeno odsustvo dve nedelje, preneo je Rojters.

U nastojanju da se zaustavi širenje delta soja korona virusa, još nekoliko kanadskih kompanija je poslednjih nedelja naložilo svojim zaposlenima do jeseni moraju biti potpuno vakcinisani.

Savezna vlada je prošle nedelje saopštila da će uskoro zahtevati vakcinaciju svih saveznih javnih službenika i mnogih drugih radnika.

Zdravstvena mreža saopštila je da je kontaktirala više od 900 zaposlenih koji nisu dobili svoj status vakcinacije, dodajući da zaposleni moraju primiti prvu dozu do 8. septembra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More