Za ceo vikend manje od 1.000 novozaraženih ali cela Australija ide u karantin! Sukobi na protestima protiv novih mera (VIDEO)

Foto: Tanjug/ James Ross/AAP Image via AP
199

Na današnjim demonstracijama protiv lokdauna u Melburnu i Sidneju uhapšene su stotine ljudi, sedam policajaca je hospitalizovano, a potvrđen je i najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka pandemije.

U Melburnu je više od 4.000 demonstranata krenulo u proboj policijskih linija, a u Sidneju je policija sprečavala okupljanje manjih grupa nezadovoljnih građana u veće, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/ Steven Saphore/AAP Image via AP

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako demonstranti negoduju, bacaju predmete na policajce i nose baklje, kao i pripadnici policije koji koriste suzavac, preneo je ranije londonski dnevnik Gardijan.

U Melburnu je uhapšeno 218 ljudi, u Sidneju 47 i izdato je 236 mandatnih kazni zbog vređanja policajaca.

Protesti u Melburnu održani su nakon što je premijer države Viktorija Denijel Endruz najavio da će karantin biti uveden u celoj državi u kojoj je u poslednja 24 sata evidentirano 77 novih slučajeva korona virusa.

U celoj Australiji je tokom proteklog dana potvrđen rekordan broj od 894 novovozaraženih, najviše u Sidneju.

Javna okupljanja su zabranjena u državi Viktorija, a policija je osudila učesnike današnjeg protestnog marša kao “sebične”, jer država pokušava da suzbije porast broja novih inhfekcije korona virusom.

Foto: Tanjug/ James Ross/AAP Image via AP

Od početka pandemije u Australiji je potvrđeno oko 43 hiljade inficiranih i 978 smrtnih slučajeva među kovid pacijentima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More