Srpske bar kodove sa zelenog sertifikata NE MOGU da čitaju u Evropi! “Evo me u Parizu i nigde ne mogu da uđem”

Foto: Tanjug/ AP Photo/Adrienne Surprenant
201

Građani Srbije već uveliko koriste svoje zelene sertifikate kao dokaz o izvršenoj vakcinaciji protiv korona virusa zarad lakšeg putovanja i obavljanja svakodnevnih aktivnosti u današnje vreme pandemije. Iako je ova ideja naširoko usvojena, i, čini se, idealna i olakšana procedura da živimo iole “kao pre”, izgleda da neki propusti ipak postoje, te da zeleni sertifikat ne funkcioniše u svim zemljama i za sve države po istim principima.

Naime, Slaviša koji je sa svojom porodicom otišao na odmor u Francusku, tačnije Pariz, ispričao je za “Blic” da nije mogao da očita barkod svog zelenog setifikata, te da isti nije učitan ni kod njegove supruge, što, kako dalje Slaviša navodi, znači da nije u pitanju greška, već da pomenuti sertifikat ne važi u inostranstvu.

Za Srbiju potrebni “obični” čitači

– Aparat koji očitava barkod ko je vakcinisan, a ko ne, u Parizu ne može da očita naš na zelenom sertifikatu izdatom u Srbiji. Evo me u Parizu i nigde ne mogu da uđem, iako imam potvrdu o vakcinaciji. Ova situacija dovodi mnoge naše državljane u problem, pa ne možemo da uđemo ni u jednu prodavnicu, restoran, metro – apsolutno nigde – ističe naš sagovornik.

Pošto je, kako kaže, u Parizu na odmoru, Slaviša nije želeo da se “bavi papirima” i rešava problem koji mu je nevažeći sertifikat napravio, ali da je svestan da nešto nije u redu, jer su se na društvenim mrežama oglasili još neki naši državljani iz drugih evropskih zemalja sa istim problemom.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More