I talibani vole fensi krpice: “Nova modna ikona na ulicama Kabula” (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Photo
193

Novinar BBC-a Džaved Sumro objavio na svom privatnom profilu intrigantnu fotografiju iz Avganistana koja je zapalila internet.

On je pored slike koja je navodno snimljena ovih dan u Avganistanu napisao “Talibani su se promenili, nova modna ikona na ulicama Kabula.”

Sumro se u svom postu na tviteru, u kome se osvrnuo na poslednju modu sa kabulskih ulica, pozabavio i cenom svega što oblače moderni talibani, pa je popisao artikle i cenu onoga što je uočio na fotografiji avganistanskog borca.

Oranž haljina – Guči 3.500$

Patike Asiks – 90$

Šal Vako – 230$

Prsten sa oniksom – Mejsiz 1143$

Traka za glavu Sjuprim Red – 175$

Naočare Rej Ban – 161$

Prsluk Urban Vest – 930$

Crne sokbe Bejnen – 230$


E sad, svaki od ovih artikla može da se nađe i mnogo jeftinije ako se uzme kineska kopija, ali valjda taliban koji drži do sebe ne kupuje kod Kineza.

Ako se cenama krpica doda koštanje borbene opreme ispada da talibani imaju najskuplju opremu na svetu.

Novinar BBC-ja nije jedini koji je primetio sklonost talibana ka fensi krpicama i oblačenju jer su se i pojedini mediji puput Dejli mejla osvrnuli i na modu u Kabulu,  te se na tviteru pojavilo više postova sa temom “zapadni mediji su zadivljeni talibanskim modnim smislom”.

Tokom prvog talibanskog mandata na vlasti – od 1996. do 2001. njihovi borci bili su poznati po hirsutu i ​​oštrom izgledu, s tradicionalnom haljinom kao i bujnom bradom.

Ali današnji borci – koji su ironično prozvani “talibanima 2.0”  zbog praznih tvrdnji da imaju napredniji pogled na žene – usvojili su daleko moderniji, zapadnjački način oblačenja, iako suzbijaju zapadni uticaj u zemlji.

Izvor Glas javnosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More