Uragan Grejs pogodio Meksiko, vetar duvao brzinom i do 200 km/h

Foto:Tanjug/AP Photo/Felix Marquez
174

Uragan Grejs stigao je danas do Meksika, pa su obilne padavine i jak vetar pogodili obale Meksičkog zaliva, javlja Rojters.

Vetrovi su dostizali brzine i do 200 kilometara na čas, a uragan je klasifikovan kao nivo tri na Safir-Simpson skali od jedan do pet.

Uragan je udario u obalu u blizini letovališta Tokolutla u meksičkoj državi Verakruz u jutarnjim časovima, ali je brzo oslabio kako je išao ka planinskom predelu i postao je tropska oluja do podneva.

Predstavnici civilne zaštite u Verakruzu su rekli da je došlo do nestanka struje, kao i da su oborena brojna drveća.

Video snimak na društvenim mrežama pokazuje štetu koju je uragan učinio zgradama, ali zasad nema izveštaja o povređenima.

Lokalne televizijske stanice prikazale su snimke poplave u glavnom gradu Verakruza, Chalapi, a ulicama su plutali kovčezi pogrebnog preduzeća.

Lokalne vlasti su takođe navele da se izlila obližnja reka Aktopan, zbog čega je zatvoren autoput.

Državni guverner Kitlahuak Garsija rekao je da će se još nekoliko reka izliti narednih sati i apelovao je na lokalno stanovništvo da se skloni.

“Gde god da se nalazite, povucite se na najvišu moguću tačku, popnite se na hostele”, izjavio je Garsija.

Uprava međunarodnog aerodroma u Meksiko sitiju otkazala je neke letove zbog uragana, a iz državne elektrodistribucije su rekli da je oko 565.000 domova ostalo bez struje.

Meteorolozi predviđaju da će sutra u Meksiku da padne do 30 centimetara kiše u istočnom i centralnom Meksiku i do 45 centimetara lokalno.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More