Predao se Srbin na čelu narko-kartela u Dominikani: Davora uhapsili zbog dve tone kokaina sakrivene u oldtajmerima

Foto: Unsplash/ Asel Pena
198

Davor S., zvani Sebastijan, predao se dominikanskoj policiji posle godinu i po dana bekstva nakon što je otkriveno da je u februaru 2020. sakrio dve tone kokaina u dva oldtajmera, za koje je planirano da brodom odu u Hongkong.

Državljanin Srbije Davor S., zvani Sebastijan, uhapšen je u Dominikanskoj Republici zbog sumnje da je bio na čelu narko-kartela koji je u februaru 2020. pokušao da prošvercuje dve tone kokaina! Tovar droge pronađen je u dva stara kolekcionarska automobila koja su bila na brodu na putu za Hongkong.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Sebastijan je godinu i po dana bio u bekstvu, a nedavno se predao dominikanskoj policiji.

“Zaboravio” drogu

Prema pisanju dominikanskih portala, policija je, odmah nakon što se Davor predao, pretresla njegovu vilu u toj zemlji i tamo je nađeno oko 19 kilograma kokaina! Ostalo je nejasno zašto je Sebastijan ostavio ovu drogu u vili kad je već odlučio da se preda, ali verovatno je mislio da policija neće ni naći tu drogu.

Inače, dominikanska policija je saznala za Sebastijana nakon što je početkom prošle godine na brodu koji je trebalo da isplovi za Hongkong pronađen ogroman tovar kokaina.

– Na brodu su bila dva oldtajmera iz 1983. i 1984. godine, koji su bili napunjeni paketima kokaina, ukupne težine 1.939 kilograma. Krenula je opsežna istraga, kojom je utvrđeno da je šverc te droge organizovao Srbin Davor S. Za njim i njegovim saradnicima odmah je izdata poternica – preneli su portali iz Dominikanske Republike.

Policija je ubrzo uhapsila desetak pripadnika Davorove bande i protiv njih je podignuta optužnica, a Sebastijan se predao tek nedavno i odmah je negirao učešće u kriminalnoj organizaciji.

– Tvrdio je da nema nikakve veze sa drogom, ali usledio je šok nakon što je prilikom pretresa njegove vile pronađeno oko 19 kilograma kokaina. Davoru je tada određen pritvor i uskoro ga očekuje suđenje sa ostalim pripadnicima njegove bande – ističu tamošnji mediji.

 

Izvor Informer
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More