Na “meti” banaka i inostrani penzioneri u Srbiji

Foto: Pixabay/MabelAmber
155

Jedna finansijska institucija u Srbiji, koja ima veliki broj deviznih penzionera, od 1. oktobra počinje da naplaćuje proviziju na njihova primanja iz inostranstva, pišu Novosti.

Banka u Srbiji, u kojoj je veliki broj deviznih penzionera, od 1. oktobra počinje da naplaćuje proviziju na njihova primanja iz inostranstva. U izvodu iz tarifa naknada, koji je objavljen na njihovoj internet-stranici, navodi se da će za penzije iz Slovenije ovaj namet biti 0,30 odsto od iznosa, a minimum 150 dinara. Ukoliko primanja stižu iz Nemačke, onda je provizija 0,23 odsto. Naknada za penzije iz ostalih zemalja, među kojima su Hrvatska i Bosna i Hercegovina, iznosiće 0,35 odsto od iznosa, a minimum 150 dinara.

I to nije sve, među novim bankarskim obmanama našlo se i to što je potrošačima zvanično omogućena kupovina putem kreditne kartice na rate bez kamate, ali u stvarnosti, banke pri svakoj mesečnoj otplati naplaćuju fiksni iznos od 50 dinara, koji nazivaju naknadom. Ovo je samo još jedan u nizu transakcionih i administrativnih poslova koje su počele da naplaćuju.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More