Stefan Petrović Prva violina Sabora violinista

Foto: Glas Zapadne Srbije
224

Prva violina Sabora violinista Srbije je Stefan Petrović iz Gornje Grabovice kod Valjeva, dok je nagrada Zlatna violina pripala Manuelu Ristiću, takođe iz Gornje Grabovice.

Pored ove dve, takmičari finalnog seniorskog nadmetanja nadsviravali su se sinoć i za druge nagrade.

Pesmu je najbolje odsvirala Sara Žižović iz Gornjeg Milanovca, kolo Ognjen Janić iz Dubokog, dok je nagradu za najizvornije muziciranje osvojio Igor Pejović iz Prilika kod Ivanjice.

Članovi žirija, kojim je predsedavao čuveni Momčilo Stanojević, nisu mogli lako da donese odluku, pa je pobednik odlučen nadsviravanjem u baražu, na zadovoljstvo publike, koja je po drugi put čula virtuoze na kraljici instrumenata.

Drugog festivalskog dana Pranjane je posetilo preko 50.000 ljudi, na iznenađenje meštana i organizatora, koji kažu da varošica podno Suvobora i Maljena nikada nije primila toliko posetilaca.

Veče je završeno izlaskom pobednika u publiku, koji su odsvirali kolo na punom stadionu.

Večeras će pobednici održati koncert, nakon čega će na binu izaći majstor violine Branko Ristić, koji je u Pranjane došao iz Londona, gde predaje romsku muziku. Zatim će nastupiti čuveni violinista Sale Šou, a Sabor će biti završen koncertom Ljube Aličića.

Na Saboru su sprovedene epidemiološke mere po modelu “branjene zone“ – ulaz je dozvoljen vakcinisanima i negativnima na testu, a, ukoliko nemaju potrebne potvrde, posetioci mogu besplatno da se testiraju brzim antigenskim testom i na punktu koji je postavljen na ulazu u Pranjane.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More