Francuska neće primati izbeglice iz Avganistana! Žestoke osude: Žene će biti kamenovane jer talibani polažu pravo na život i smrt

Foto: tanjug/AP Photo
130

Francuska će ponovo biti ona evropska zemlja koja neće primiti praktično nikoga iz ratom razorenog Avganistana, upozorili su danas iz organizacije Kolektiv za naciju izbeglica (CNR).

Makron poželeo dobrodošlicu evakuisanim Avganistancima

 

Članica CNR Mari-Lor Malrik osudila je oklevanje predsednika Francuske Emanuela Makrona i državnog vrha Francuske koji su izrazili spremnost da prime svega stotinak izbeglica iz Avganistana, uglavnom žena čiji su životi ozbiljno ugroženi dolaskom talibana na vlast.

“Situacija je užasna. Imala sam pozive od žena u potpunom očajanju koje pokušavaju da se izbave i napuste Avganistan. Žene će biti kamenovane jer talibani polažu apsolutno pravo na život i smrt žena”, izjavila je Malrikova za Frans enfo.

Ona je upozorila i na to da je u Avganistanu homoseksualnost zabranjena i da će svako ko se smatra homoseksualcem biti odmah ubijen.

Kako se navodi na sajtu CNR-a, ta organizacija okuplja kolektive, organizacije i osobe koje se na dnevnoj bazi bore za prihvat izbeglica u Francuskoj.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More