Drama u avionu iz Avganistana: Žena se porodila u prtljažnom prostoru

foto Tanjug Sgt. Samuel Ruiz/U.S. Marine Corps via AP)
245

U jednom od aviona koji je evakuisao uplašene građane Avganistana iz domovine odvijala se prava drama, kada je ženi pukao vodenjak dok je avion bio u vazduhu.

Uplašena žena je dobila prve kontrakcije u avionu, kada joj je pritisak pao zbog visine na kojoj se nalazila. Pilot je tada odlučio da spusti letelicu koliko god je to moguće, da bi povećao količinu vazdušnog pritiska, što je pomoglo da se stabilizuje i spasi život hrabre majke.

Vazduhoplovci 86. medicinske divizije pritekli su u pomoć, a beba je rođena u prtljažnom prostoru aviona nekoliko sekundi pre sletanja. Identitet majke nije otkriven, ali je bezbedno sletela u Nemačku, saopštili su tamošnji zvaničnici. Ona i beba su na svu sreću u dobrom stanju i nalaze se u bolnici.

U nedelju je ukupno 6.100 Avganistanaca stiglo u vazdušnu bazu Nemačke, a u narednim danima očekuje se još letova. Pentagon je juče saopštio da je Amerika evakuisala oko 17.000 ljudi od 14. avgusta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More