Goran Bregović održao koncert u Korči u Albaniji uz stroge mere bezbednosti!

Foto: Printscreen Youtube
273

Muzičar i kompozitor Goran Bregović nastupio je večeras na Festivalu piva u albanskom gradu Korča pred nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, prenosi ””Koha ditore””.

Na obezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.

Hotel u kome Bregović boravi takođe čuvaju brojne policijske i civilne snage.

Broj posetilaca bio je smanejn u odnosu na prethodne četiri večeri festivala, takođe iz bezbednosnih razloga, a gledaoci nisu mogli da unesu flaše, kao ni druge predmete, pogotovo od metala.

Jedan od hitova koje je bregović izveo bio je i “Roka mandoljina”, prenosi Kljan Kosova.

Vest da će Bregović danas nastupiti na Festivalu piva u Korči na jugoistoku Albanije izazvala je talas negativnih napisa u medijima na Kosovu, podseća Koha.


Pokrenuta je i online peticija protiv njegovog učešća na tom događaju, koju je do sada potpisalo oko 6.000 ljudi.

U peticiji se navodi da je Bregović “inspirator genocida na Kosovu” i da je njegova pesma “Kalašnjikov”, kako se dodaje, “srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu”.

Mnogi muzičari sa Kosova i iz Albanije takođe su se povukli sa festivala.

Zbog Bregovićevog koncerta ranije je održan i protest u Korči, a pojedini mediji sa KiM izvestili su da su se na njemu okupile četiri osobe.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More