Republikanska kongresmenka podnela tri rezolucije za opoziv Bajdena

Foto: Tanjug/AP Photo/Manuel Balce Ceneta
126

Poslanica Republikanske stranke i Kongresu SAD Mardžori Tejlor Grin podnela je parlamentu tri rezolucije za opoziv predsednika Džozefa Bajdena.

Grinova je predočila javnosti da je podnela rezolucije za opoziv američkog predsednika jer je „zanemarivao dužnosti u Avganistanu“, ali i zbog „kršenja imigracionih zakona” i izazivanja bezbednosne krize, kao i zbog uzurpiranja nadležnosti Kongresa ignorisanjem odluka Vrhovnog suda, prenosi TV mreža Foks 5.

Kongresmenka Mardžori Tejlor Grin u rezolucijama optužuje Bajdena da je zanemario svoju dužnost jer nije uspeo da obezbedi evakuaciju više hiljada američkih civila i državljana Avganistana, saradnika Amerikanaca kada su talibani preuzeli vlast u Avganistanu.

Ona optužuje Bajdena za naoružavanje neprijatelja SAD američkom vojnom opremom i oružjem.

“Za samo sedam meseci, Džo Bajden je doveo do toga da Amerika izgubi poštovanje celog sveta. Dokazi su jasni, a njegovi potezi su toliko nečuveni da on mora biti opozvan”, poručila je republikanska kongresmenka.

Ona je i u januaru ove godine, samo dan nakon što je Bajden položio zakletvu, podnela zahtev za njegov opoziv.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More