Morison o borbi Australije sa koronom: “Zaključavanje ne može da traje zauvek, ovo nije održiv način života”

Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft
185

Australija mora da počne da uči da živi s korona virusom kada se postigne viši cilj vakcinacije, kolektivna imunizacija, izjavio je danas premijer Skot Morison.

On je rekao da se zemlja mora pokrenuti napred i početi da ukida ograničenja, piše Rojters.

“Zaključavanje ne može da traje zauvek, ovo nije održiv način života u ovoj zemlji”, rekao je premijer na medijskoj konferenciji u Kanberi.

Federalna vlada je prošlog meseca objavila četvorostepena ograničenja za ublažavanje faktora kada se vakciniše 70 odsto od 25 miliona ljudi starijih od 16 godina pri čemu je “malo verovatno” da će biti potreban strog karantin, a kada vakcinacija dostigne 80 odsto, vakcinisani Australijanci bi mogli da putuju van države.

Novi Južni Vels je danas izvestio o 818 novozaraženih slučajeva, od kojih je većina u Sidneju i koji je juče imao rekordnih 830 slučajeva. Premijerka Novog Južnog Velsa Gledis Beredžiklijan pozvala je ljude da se manje fokusiraju na slučajeve a više na imunizaciju.

“Kada dostignete 80 odsto vakcinisanih drugom dozom, svaka država će morati da živi s kovid-19. Ne možemo zauvek zadržati delta varijantu napolju”, rekla je ona.

Australija je od početka pandemije prijavila 44.600 slučajeva pozitivnih na korona virus, od kojih je 984 umrlo.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More