DRASTIČAN SKOK BROJA OBOLELIH! Raste i broj pacijenata na respiratorima

FOTO: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
163

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 12.091 osoba, od kojih je pozitivno 1.837 dok su, nažalost, četiri osobe preminule. Na respiratorima je 39 pacijenata.

Nemačka donela odluku: Umesto lokdauna-PRAVILO “3G”

 

Podsetimo, juče je od ukupno 8.101 testiranih, njih 1.242 je bilo pozitivno, dok je nažalost osam osoba preminulo. Na respiratorima je bio 31 pacijent. Vakcina je temelj jedne kuće i nema dileme oko toga da li je vakcinacija potrebna ili ne, rekao je gostujući na RTS – u dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu akademik prof. dr Nebojša Lalić. Poručio je da je sada trenutak istine i da je potrebno da stručna javnost bude jedinstvena u stavu da je neophodno postizanje kolektivnog imuniteta. Pozvao je sve koji se nisu vakcinisali da to učine što pre.

Akademik prof. dr Nebojša Lalić, dekan Medicinskog fakulteta, ocenio je da smo propustili najbolji trenutak za imunizaciju i da se epidemija neće zaustaviti sama od sebe.

– Ono što smo uradili dosada je dobro, dobili smo snažni instrument, ali nije dovoljno. Nije dovoljno samim tim što broj inficiranih raste i sve ostalo, smeštenih u bolnice, zauzimanje bolničkih kreveta i smrtni slučajevi. To nije situacija koja je alarmantna, ali je alarmantna sa jednog preventivnog stanovišta, jer ukoliko se ovako nastavi, neće biti dobro – kazao je profesor Lalić u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More