Unuke Al Kaponea na aukciji prodaju dedine predmete, uz objašnjenje zašto to rade baš sad

Foto: Wikipedia
494

Unuke američkog gangstera Al Kapoena (1899-1947), koje decenijama žive mirnim životom u SAD, pripremaju aukcijsku prodaju dedinih privatnih stvari, kao što je njegov omiljeni pištolj, fotografije sa porodicom i “saradnicima” i pismo koje je poslao iz zatvora Alkatraz sinu Soniju.

Na aukciji u Sakramentu 28. avgusta biće još pojedina oružja koje su posedovali Al i Soni, deo zlatnog novčica, njegov džepni sat od platine i dijamanata, nameštaj, srebro, porcelan i nakit i kućni film na staroj traci “u kojima su Al Kapone i saradnici”, preneo je “San Francisko hronikl”.

Aukcijski katalog nečega što se zove “Vek notornosti – imovina Al Kaponea” sastoji se od 174 predmeta.

Dajen Kapone (77), jedna od tri žive unuke bivšeg mafijaškog bosa, čiji život je poslužio kao motiv i za poznati film “Skarfejs”, kaže da su se odlučile na prodaju jer su premašile sedamdesete godine.

“Odlučile smo da je vreme da se pozabavimo sa time i da dozvolimo javnosti da ima te predmete”, rekla je.

U srpskoj prestonici 2009. godine osvanuo je grafit posvećen američkom gangsteru.

Foto: Wikipedia

U jednoj od najstarijih i najprometnijih beogradskih ulica, koja je tokom burne istorije menjala nazive – Dubrovačka, pa Kralja Petra, pa 7. jula, pa opet Kralja Petra, osvanuo je prvi mafijaški grafit na ovim prostorima. Uz prepoznatljiv crno-beli portret jednog od najozoglašenijih američkih kriminalaca svih vremena, ispisan je provokativan tekst – svojevrsna himna podzemlja. Neko sa bogatim iskustvom je davno primetio da su od svih koalicija u životu bratstva po krvi jedina neraskidiva. Bilo kako bilo, ovim nesvakidašnjim grafitom epoha “VIDIMO SE U ČITULJI!” dobila je originalan spomenik, u rangu turističke atrakcije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More