Godfri: “Zahvalni smo na svakoj podršci koju Vlada Srbije može pružiti. Pozdravljamo odluku Beograda da se pridruži zajedničkoj izjavi”

FOTO: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
289

Zahvalni smo Srbiji na svakoj podršci koju pruža u ovoj veoma izazovnoj situaciji u vezi sa Avganistanom, istakao je danas ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri.

Godfri je, u izjavi novinarima, upitan da li Srbija, pošto je potpisala zajedničku izjavu o Avganistanu, treba da prihvati izbeglice iz Avganistana, kazao da je odluka o prihvatu na Vladi Srbije.

“Situacija u Avganistanu je veoma izazovna, i to za sve nas saveznike. Zahvalni smo na svakoj podršci koju Vlada Srbije može pružiti. Pozdravljamo odluku Beograda da se pridruži zajedničkoj izjavi“, rekao Godfri.

Odluka da li će Srbija prihvatiti izbeglice je, prema njegovim rečima, na Vladi Srbije, koja u donošenju odluke mora da uzme u obzir svoje bezbednosne prioritete i izazove.

Izrazio je nadu u nastavak razgovora na ovu temu sa srpskim vlastima i iskazao spremnost na saradnju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More