Čikago uvodi obaveznu vakcinaciju za sve zaposlene u gradskim službama!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Charles Rex Arbogast
262

Grad Čikago uvešće obaveznu vakcinaciju protiv kovida 19 za sve zaposlene u gradskim službama, najavila je gradonačelnica Lori Lajtfut.

“Od gradskih službenika će se apsolutno zahtevati vakcinacija”, rekla je Lajtfut tokom konferencije za štampu u ponedeljak popodne.

Objava je usledila nekoliko sati nakon što je FDA objavila da je Fajzer vakcina protiv koronavirusa dobila trajno odobrenje u Sjedinjenim Državama.

Lajtfut je dodala da je grad poslednjih nekoliko sedmica radio sa sindikatima na finalizaciji planova. Zvanično saopštenje se očekuje već ove nedelje.

“Apsolutno moramo imati obaveznu vakcinaciju”, rekla je Lajtfut i dodala: “To je radi bezbednosti svih uključenih, posebno dela javnosti koji svakodnevno komunicira sa gradskim zaposlenima. Važno je i da se kolege osećaju kao da imaju bezbedno radno mesto.”

Gradska vlada je treći najveći poslodavac u Čikagu, sa radnom snagom koja broji više od 30.000 ljudi.

Кancelarija gradonačelnice saopštila je da će sve informacije biti objavljene narednih dana, ali nije dala nikakve detalje.

Izvor Serbiantimes.info
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More