Micotakis obećao veći kapacitet za gašenje požara

Foto: Tanjug/AP Photo/Thanašis Stavrakis
186

Grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je danas da su požari koji su zahvatili ovog meseca periferiju Atine doveli do potrebe za radikalnim promenama u ponašanju radi rešavanja problema globalnog zagrevanja.

Micotakis je u parlamentu na sastanku o požarima u zemlji rekao da se mora promeniti način na koji se proizvodi, generiše energija i grade domovi, piše Rojters.

“Pozvani smo da ugasimo 1.279 požara, od kojih je većina bila u početku rešena, ali neki su nam umakli. Pripremljenost nije bila adekvatna”, rekao je on.

Grčka je tokom avgusta zabeležila najviše temperature od 1987. godine, a Micotakis je odobrio budžet od 500 miliona evra za pomoć ostrvu Evija i regiji Atike oko Atine.

“Pogrešno je reći da se požari samo gase iz vazduha. Ne možemo imati helikopter iznad svakog doma”, rekao je premijer i obećao da će povećati kapacitete za gašenje požara u vazduhu i uspostaviti snage sposobne za efikasno delovanje u šusmama.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More