Nekada ministar a danas dostavljač pice u Nemačkoj! Spazio ga lokalni novinar dok mu je dostavljao paket (FOTO)

Foto: Pixabay
168

Mediji širom sveta su preneli neverovatni životni put Sajeda Ahmada Šaha Sadata, koji je 2018. bio ministar u avganistanskoj vladi, a primetio ga je lokalni novinar u nemačkom gradu Lajpcigu kada je bio na putu da izvrši isporuku pice na svom biciklu.

U Fejsbuk objavi na svom zvaničnom profilu, Sajed je naveo kako je “šteta što bivši ministar mora da radi, ali da bi bilo još gore da bude na socijalnoj pomoći”. “I dalje sam zahvalan Alahu, nije me sramora toga što radim”, napisao je Sajed, između ostalog, u objavi.

Sadat se pridružio vladi sada izgnanog predsednika Ašrafa Ganija kao ministar u kabinetu 2018. godine. Međutim, nakon što je proveo dve godine na tom mestu, Sadat je podneo ostavku i napustio zemlju u Nemačku prošlog decembra.


Bivši ministar počeo je da radi kao izvršni direktor isporuke kompanije za dostavu hrane “Livrando” nakon što mu je nestalo novca, izveštava je Skaj Njuz. Sadat je rekao da bi njegova priča trebalo da “posluži kao katalizator za promenu načina na koji uspešni ljudi žive svoj život u Aziji i arapskom svetu”, prenosi Independent.

Fotografije Sadata obišle su društvene mreže usred tekuće humanitarne krize u Avganistanu nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom nakon što su SAD objavile da se povlače. Gani je iznenada napustio zemlju neposredno pre zauzimanja glavnog grada Kabula, a sada se nalazi u UAE.

Reagujući na situaciju kod kuće, Sadat je rekao da nikada nije mislio da će civilna vlada pasti tako brzo. Navodno je magistrirao komunikaciju i elektronsko inženjerstvo na Univerzitetu u Oksfordu. Sa karijerom dugom preko 23 godine, Sadat je radio sa najmanje 20 kompanija u 13 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju.

Pre nego što je bio ministar, bio je tehnički savetnik avganistanskog ministarstva komunikacija i informacionih tehnologija od 2005. do 2013. Bio je i glavni izvršni direktor Ariana Telekoma u Londonu od 2016. do 2017. godine.

Izvor Mondo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More