Iskoristio “ovčarsku umetnost” da bi se oprostio od svoje tetke na čiju sahranu nije mogao da ode (FOTO)

Foto: Unsplash/ Rod Long
157

Kako nije mogao da otputuje na sahranu zbog korona virusa, Ben Džekson iz Gire upotrebio je svoje ovce u oproštajnoj poruci.

Džekson nije mogao da dođe u Brisbejn, da bude sa svojom tetkom u njenim poslednjim trenucima nakon dvogodišnje borbe protiv raka koja je počela na početku pandemije.

– Nažalost, nije uspela da se izbori sa bolešću. U tim trenucima tuge osećate se zaista bespomoćno, ne znate šta da radite, šta da kažete. Posebno u vreme pandemije, niko ne može da se pripremi za tu tugu zbog zatvaranja granice, zato što ne može da bude sa svojom porodicom, kada je teško – rekao je Džekson.

On je dodao da mu je ideja o srcu došla dok je bio napolju i hranio svoje ovce.

Srce iz četiri pokušaja

Za stvaranje srca bilo je potrebno tri ili četiri pokušaja, rekao je Džekson.

– Prvi put kada sam probao, nije dobro izgledalo, kažem vam, i iako je moja tetka Deb imala dobar smisao za humor, nisam baš to hteo – rekao je.

Pošto je stvorio srce, video je snimljen dronom i poslat njegovoj porodici u Brisbejn, kako bi bio pušteni na sahrani njegove tetke.

– Kad sam video rezultat mog truda, priznajem, nisam mogao da zaustavim suze – rekao je Džekson.

On je dodao da je siguran da bi se njegovoj tetki to veoma dopalo i da bi je dirnulo.

Džekson je rekao da je svoju “ovčarsku umetnost” počeo da stvara tokom prethodne suše kada je svakodnevno hranio svoje ovce sa zadnjeg dela kamiona sa ravnom platformom.


Ubrzo je shvatio da tako, hranom, može da crta oblike na livadi i da će se ovce prema tome grupisati.

– I još uvek nisu zaboravile – rekao je.

U prošlosti je Džekson stvarao i druge oblike poput ogromnog ABC logotipa, iako je naglasio da je ovo sada bilo samo za tetu Deb.

– Potpuno mi je jasno da nisam Robinzon Kruso, nisam jedina osoba kojoj je teško pao karantin zatvaranje i granica – rekao je.

On je dodao da je ovo veoma izazovno vreme.

– Poznavajući moju tetku Deb, da je ova ovčarska umetnost i jednoj osobi izmamila osmeh na lice, ona bila bi veoma ponosna tetka. Svakako je reakcija na internetu bila dobra, a u ovim teškim vremenima nam je svima potrebno da se povremeno nasmešimo – kaže Džekson.

 

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More