Džonson i Džonson: Čini se da buster doza ima brz i snažan efekat

Foto: Tanjug/Eli Hartman/Odeša American via AP
336

Kompanija Džonson i Džonson saopštila je danas da se čini da buster doza te vakcine protiv korona virusa proizvodi “brzo i snažno” povećanje broja antitela koja su potrebna za borbu protiv virusa.

Istraživači kompanije kažu da su uočili da je povećanje broja antitela devet puta veće od nivoa uočenih antitela nakon primene prve doze te vakcine, prenosi agencija AP.

Kompanija je navela prve rezultate studije koja je istraživala ljude koji su primili buster dozu vakcine Džonson i Džonson.

Istraživaci su uočili povećanje broja antitela kod ljudi od 18 do 55 godina i kod učesnika studije starijih od 65 godina.

Američki zdravstveni zvaničnici objavili su prošle sedmice planove da svim Amerikancima daju buster dozu kako bi pojačali zaštitu usled rastućeg delta soja virusa.

Zvaničnici kažu da zaštita od infekcija vremenom opada, ali da ostaje i dalje jaka u sprečavanju hospitalizacije i smrti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More