Beč: Zatvara se najveća igraonica, “Bogipark” neće više raditi (FOTO+VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
145

Bogipark, omiljena igraonica najmlađih Bečlija, koji je bio mesto za decu željnu igre, proslave rođendana i druženja sa vršnjacima, uskoro će prestati sa radom.
Bogipark u 23. bečkom becirku, najveća igraonica u zatvorenom prostoru u glavnom gradu Austrije, biće na raspolaganju deci i roditeljima još samo do 17. marta 2019. godine.

Poslednjih 13 godina Bogipark je bio pravi raj za decu, ali će zbog smanjenog broja posetilaca, otići u istoriju.

Foto/Printscreen/You Tube

Razlog smanjenju broja posetilaca je, po mišljenju uprave parka, toplije vreme poslednjih godina, tako da deca veći deo slobodnog vremena provode na otvorenom prostoru, i to čak i do sedam meseci u godini.

Foto/Printscreen/You Tube

Bogipark se prostitre na površini od ukupno 5.000 kvadratnih metara i dugo godina je beleženo stalno povećanje broja posetilaca, da bi poslednjih godina sve manje dece i njihovih roditelja bilo zainteresovano za dolazak u ovaj prostor.
U toku je onlajn rasprodaja inventara Bogipark igraonice i traje do 12. marta 2019. godine , a šta se sve može kupiti navedeno je na internet stranici igraonice. Tu je, na primer, dugačka limuzina koju su posetioci mogli da iznajme za dolazak u park ili povratak kući, a cena joj je 5.000 evra. Ali ima i puno povoljnih predmeta i stvari. Već za 1 evro možete kupiti džak sa 100 lopti, a za 10 evra paket koji uključuje i dečiji bicikli koji je korišćen u parku.

Foto/Printscreen/You Tube

Na rasprodaji mogu da učestvuju svi, kako privatna lica, tako i firme, za koje mogu biti interesantna, recimo, postrojenja, aparati i pribor u oblasti gastronomije.

Dečija igrališta u zatvorenom ipak neće u potpunosti prestati sa radom, a organizatori razmišljaju o drugim modelima i saradnji sa sličnim organizacijama koje rade sa decom.

Jedan od dosadašnjih sadržaja „Dan za bebe“ (Baby Day) se neće gasiti, ali će promeniti lokaciju i ubuduće će se održavati u ulici Herziggasse 3, takođe u 23. becirku. Tamo će se preseliti i postrojenje za Lasertag.

Za vikend od 15. do 17. marta 2019. godine Bogipark će se svečano oprostiti od svojih malih i velikih gostiju.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More