Dramatično UPOZORENJE američkih stručnjaka: Covid-19 buknuo među potpuno vakcinisanima!

foto: Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee
324

Oko 25 odsto stanovnika losanđeleskog okruga koji su se od maja do 25. jula zarazili novim koronavirusom bilo je potpuno vakcinisano i to je bilo razdoblje naglog širenja veoma zaraznog delta soja, objavili su u utorak američki zvaničnici.

Podaci objavljeni u nedeljnom izveštaju Američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) pokazuju naglo širenje infekcije među potpuno vaksinisanima.

Džonson i Džonson: Čini se da buster doza ima brz i snažan efekat

 

U CDC su želeli da utvrde da li je Amerikancima potrebna treća doza vakcine protiv kovida-19 kako bi bili snažnije zaštićeni.

Vladini naučnici su prošle nedelje napravili strategiju revakcinisanja koja bi trebalo da počne 20. septembra.

Novi podaci objavljeni u utorak obuhvataju više od 43.000 prijavljenih slučajeva infekcije među stanovnicima losanđeleskog okruga starijih od 16 godina.

Njih 10.895 ili 25,3 posto bilo je potpuno vakcinisano, 1.431 ili 3,3 posto bilo je delimično vakcinisano, a 30.801 ili 71,4 posto nevakcinisano.

Vakcina je ipak zaštitila od težeg oblika bolesti.

Istraživanje pokazuje da je 3,2 posto potpuno vakcinisanih koji su bili zaraženi virusom bilo hospitalizovano, tek 0,5 posto bilo je lečeno na odeljenjima intenzivne nege, a 0,2 posto je bilo priključeno na respirator.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More