Najmanje 12 američkih vojnika poginulo u smrtonosnim napadima u Kabulu

In this image provided by the U.S. Army, a paratrooper ašigned to the 1st Brigade Combat Team, 82nd Airborne Division monitors security during evacuations at Hamid Karzai International Airport in Kabul, Afghanistan on Wednesday, Aug 25, 2021. (Sgt. Jillian G. Hix/U.S. Army via AP)
132

Još jedna eksplozija ođeknula je večeras u avganistanskoj prestonici Kabulu, gde je ranije danas u dva napada bombaša samoubica poginulo više od 70 ljudi, među kojima i 12 američkih vojnika.

Kako prenosi Rojters, pozivajući se na izjave očevidaca, nova eksplozija dogodila se na oko tri do četiri kilometra od aerodroma u Kabulu.

Agencija Tas s javlja da je Kabul do sada pogodilo šest eksplozija.

Najmanje 60 Avganistana i 12 američkih vojnika poginulo je u današnjim bombaškim napadima kod aerodroma u Kabulu, javio je ranije AP pozivajući se na američke i avganistanske zvaničnike.

Više od 140 Avganistanaca je povređeno, rekao je zvaničnik avganistanskog Ministarstva zdravlja za CNN.

Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad kod aerodroma u Kabulu, objavila je novinska agencija Amak na Telegramu, preneo je Rojters.

Bombaš samoubica iz islamističke militantne grupe “uspeo je da dođe do velike grupe prevodilaca i saradnika američke vojske u blizini hotela Baron kod aerodroma u Kabulu i detonirao je svoj eksplozivni pojas među njima, ubivši oko 60 ljudi i ranivši više od 100 drugih, uključujući talibanske borce”, navodi se u saopštenju Islamske države.

Prema ranijim podacima drugih medija, u dve eksplozije koje su danas pogodile Kabul poginulo je 13 osoba dok je povređeno 70. Američka administracija veruje da je za danasnje smrtonosne napade ispred aerodroma u Kabulu odgovorna teroristička organizacija Islamska država, njen ogranak Islamska država ISIS-K, koja deluje u Avganistanu i smatra se radikalnijom od talibana.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More