“Ja sam katolik, moja žena je muslimanka, dvoje starije dece su pravoslavci”

Foto: Facebook/printscreen
230

Vlada Albanije odlučila je da odobri privremeno gostoprimstvo i primi avganistanske državljane koji su napustili svoju zemlju nakon što su talibani preuzeli kontrolu u tok zemlji.

Doneta je odluka i da se formira radna grupa za avganistanske izbeglice na čijem čelu će biti ministar za Evropu i spoljne poslove Oltom Džačkom, prenosi Albanian dejli njuz.

Avganistanci će biti pod zaštitom Albanije godinu dana, premijer Edi Rama očekuje da će u Albaniju stići oko 4.000 Avganistanaca, a u planu je da se prva grupa smesti u Beratu.

Rama je rekao da to što su Albanija i Avganistan većinski muslimanske zemlje nije imalo uticaj na odluku Vlade o prihvatu izbeglica.

Ja sam katolik, moja žena je muslimanka, dvoje starije dece su pravoslavci, rekao je albanski premijer Edi Rama, objašnjavajući da odluka o prihvatu izbeglica iz Avganistana nije u vezi sa religijom.

“Ja sam katolik. Moja žena je muslimanka. Dvoje starije dece su pravoslavci. Naš najmlađi sin, ako to želi, može izabrati da bude hebrejske vere. Ovde je reč o ljudima bez obzira na boju njihove kože, kulturu ili veru. Ako Evropska unija i Sjedinjene Američke Države odluče da povuku svoju podršku avganistanskim izbeglicama, mi to nećemo učiniti. Mi ćemo im pružiti utočište“, rekao je Rama.

Izvor Tanjug, Sputnik2
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More