Francuska u četvrtom talasu korona virusa: Premijer razmatra obaveznu vakcinaciju za sve zaposlene

Foto: tanjug/AP Photo/Adrienne Surprenant
210

Francuska se suočava sa 4. talasom korona virusa. Broj hospitalizovanih pacijenata ostaje veoma visok. Kampanja vakcinacije trećom dozom u stračkim domovima počinje od 12. septembra.

Školska godina je na pragu, pa tako Jean Castex potvrđuje da nema potrebe zatvarati škole sada kada imaju vakcine za decu od 12 do 17 godina, prenosi CNEWS.

Kampanja vakcinacije protiv Kovid-a počeće u staračkim domovima od 12. septembra, najavljuje premijer. Oni stariji od 65 godina i osobe sa komorbiditetima moći će, od početka septembra, ponovo zakazati termin za treću dozu, prema preporuci Haute Autorite de sante.

U Beču vakcinacija građana i ispred supermarketa, evo i gde i u kojim opštinama

 

Uvođenje sanitarne propusnice za sve zaposlene za sada “nije aktuelno”, uverava Jean Castex.

U francuskoj javnosti se komentarišu ove njegove reči kao moguća najava za ovako nešto. Takođe je rekao da država neće povući odluku o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika i pomoćnog osoblja.

Ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer ovog četvrtka treba da predstavi program za početak 2021-2022. a premijer Jean Castex potvrđuje „da nema razloga smatrati da bi trebalo zatvoriti škole. Pogotovo što imamo novo oružje za decu od 12 do 17 godina: vakcinaciju”.

I dodaje: „Do sada smo uspevali da škole budu što je moguće otvorenije. Do sada je ova politika bila uspešna”.

Izvor ssup.fr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More