Austrija isplatila 100.000 evra obeštećenja žrtvama terorizma

Foto: Printscreen Youtube
285

Austrijske vlasti isplatile su do sada 100.000 evra obeštećenja za pretrpljenju bol žrtvama terorističkog napada 2. novembra u Beču.

Nakon terorističkog napada, koji je Austrijanac albansko-makedonskog porekla počinio, 44 osobe dobile su do sada obeštećenje, proizilazi iz odgovora ministra za socijalna pitanja Volfganga Mikštajna na upit poslanika stranke Neos.

Vandali oskrnavili mesto sećanja na teroristički napad u Beču

 

Obeštećenje je isplaćeno za psihički i fizički bol, pri čemu one moraju biti procenjene kao teška telesna povreda.

Prilikom ocenjivanja individualne situacije podnosioca molbe za dobijanje obeštećenja komisija mora uzeti u obzir situaciju svakog pojedinca.

Zakon o žrtvama zločina predviđa pravo na obeštećenje za pretrpljenu telesnu i psihičku bol, i to paušalne iznose koji se određuju na osnovu stepena boli od 2.000 do 12.000 evra.

Nakon terorističkog napada, u kojem je ubijeno četiri lica i 23 povređeno, 50 osoba je zatražilo i dobilo, na osnovu ovog zakona, pomoć psihoterapeuta ili tima za kriznu intervenciju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More