Mnoštvo kritika na uslove života robijaša: Katanac na zatvor u kojem su robijali Džefri Epstajn i narko-bos El Čapo” (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube
196

Američke vlasti će zatvoriti federalni zatvor u kojem je umro osuđeni seksualni prestupnik Džefri Epstajn, nakon mnoštva problema koji su se tamo pojavili posle Espstajnovog samoubistva pre dve godine, prenosi “Njujork tajms”.

Popravni centar Metropoliten visoke bezbednosti, koji se nalazi u donjem delu Menhetna, biće zatvoren barem privremeno radi rešavanja bezbednosnih i infrastrukturnih pitanja, preneo je taj list saopštenje američkog Ministarstva pravde.

Epstajn je pronađen obešen u ćeliji 2019. godine dok je čekao suđenje po optužnici za seksualnu trgovinu.

Mnoštvo kritika na uslove u ovom zatvoru, čiji “stanovnik” je bio i meksički narko-bos Hakin “El Chapo” Gusman, podstaklo je zamenicu američkog državnog tužioca Lisu Monakoto da ovog meseca poseti tu ustanovu. U tom zatvoru je trenutno 233 zatvorenika, od kojih većina čeka suđenje. Nije odmah bilo jasno gde će biti preseljeni, niti kada će se zatvor zatvoriti, prenosi agencija Rojters.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More