Lične stvari gangstera iz doba prohibicije u SAD na aukciji: Al Kapone imao i “mekšu” stranu! (FOTO+VIDEO)

244

Al Kapone je poznat po tome što je bio nemilosrdni šef mafije, ali jedna od njegovih unuka tvrdi da će uskoro isplivati i njegova “mekša” strana kada porodica stavi na aukciju lične stvari gangstera iz doba prohibicije u SAD.

Među stvarima koje će se naći na licitaciji su, između ostalog, nakit optočen dijamantima s njegovim inicijalima, porodične fotografije i njegov “omiljeni” pištolj, prenosi agencija AP.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ♛Rolex Gang♛ (@therolexgang)

Kaponeove tri unuke će, takođe, prodati pismo koje je on napisao njihovom ocu i svom jedinom detetu, Albertu “Soniju” Kaponeu.

Mafijaš je to pismo napisao u Alkatrazu, zatvoru u kojem je odslužio 11-godišnju kaznu nakon što je osuđen za utaju poreza 1934. godine.

U pismu napisanom olovkom, Al Kapone se obraća Soniju kao “sine moga srca”.

Mediji su Al Kaponea prozvali državnim neprijateljem broj jedan nakon “masakra za Dan zaljubljenih” 1929. godine nad sedam članova suparničke bande krijumčara u Čikagu, ali njegova unuka Dajen Kapone ga opisuje drugačije.

“Bio je vrlo pažljiv, veoma odan porodici, izuzetno velikodušan, a pismo koje imamo je tako potresno i jedno je divno pismo od oca sinu. To su stvari za koje javnost ne zna””, rekla je Dajen (77).

Ona i njene dve sestre prodaće 174 predmeta 8. oktobra na aukciji, čiji je domaćin aukcijska kuća “Witherell”s” u Sakramentu.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More