SAD: Tropska oluja Ida preti; “Svakako ima potencijal da bude veoma loša”

Foto: Pixabay/PublicDomainPictures
188

Zbog tropske oluje Ida u Nju Orleansu je objavljeno upozorenje na uragan i proglašena vanredna situacija u saveznoj državi Luizijani, dok se nevreme preko Kariba premešta prema Kubi.

Ida može da dostigne jačinu uragana dok stigne na severnu obalu Meksičkog zaliva, što će se, prema prognozama dogoditi u nedelju kasno uveče ili u ponedeljak ujutru, prenosi AP.

Američki Nacionalni centar za uragane saopštio je da se u petak popodne očekuje da Ida kao tropska oluja pređe preko zapadnih delova Kube poznatih po uzgajanju vrhunskog duvana, ali se najavljuje da će ojačati kada stigne do jugoistočnog i centralnog dela Meksičkog zaliva.

“Postoji sve veći rizik od olujnih udara opasnih po život, oštećenja od uraganskih vetrova i obilnih padavina u nedelju i ponedeljak, posebno duž obale Lujziane. Ida svakako ima potencijal da bude veoma loša”, saopšteno je iz američkog centra za uragane.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More