Dodatni test, ali ne za sve: Promena pravila za ulazak u Grčku za 16 zemalja, evo na koje putnike se to odnosi

Foto: Youtube printscreen RTS SAT - Zvanični kanal
314

Pojedini putnici koji ulaze u Grčku iz 16 zemalja, uključujući i Severnu Makedoniju, moraće da budu negativni na dodatnom testu prilikom ulaska u tu zemlju.

Dodatni test će biti obavezan samo za osobe koje putuju sa negativnim PCR ili antigenskim testom, a to se ne odnosi na one koji imaju potvrdu da su revakcinisani u prethodnih 14 dana ili su preležali korona virus u prethodnih šest meseci. Mera grčke vlade stupila je na snagu jutros, javio je dopisnik agencije MIA iz Atine.

Promena se odnosi na putnike koji dolaze i iz Egipta, Albanije, Argentine, Bugarske, Brazila, Gruzije, Kube, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Kine, Libije, Maroka, Pakistana, Rusije i Turske.

Kada je reč o neophodnim dokumentima za ulazak u Grčku, nema promena, baš kao i u poslednja tri meseca, pa je na granici potrebno pokazati potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR ili brzi test ili potvrda o preležanom kovidu-19, sa popunjenim PLF obrascem, dodaje “plusinfo.mk.” (Kraj) pv/dž

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More