Dobre vesti za one koji se vraćaju sa Balkana u Zapadnu Evropu: Putnici u tranzitu kroz Sloveniju izuzeti od novih kovid-mera

Foto: Pixabay
190

Putnici koji su u tranzitu kroz Sloveniju bar do 5. septembra neće morati da ispunjavaju neki od uslova iz nove uredbe vlade u Ljubljani kojom se nalaže da pri ulasku u zemlju moraju da imaju potvrdu da su ili testirani, ili vakcinisani, ili da su se oporavili od kovid-19, (tzv. PCT potvrda).

Vlada je sredinom avgusta upozorila da tranzit bez PCT dokumenta neće biti moguć nakon 23. avgusta, međutim kriterijumi koji su do sada bili snazi ipak su produženi, prenosi STA.

Putnici koji ulaze u Sloveniju moraju dostaviti dokaz o testiranju, vakcinaciji ili oporavku od kovid-19 ako žele da izbegnu 10-dnevni karantin, dok su putnici u tranzitu, vozači kamiona, deca mlađa od 15 godina, vlasnici nekretnina i radnici iz inostranstva i dalje su izuzeti od novih pravila.

PCT potvrda i dalje je neophodna i za takmičare i za posetioce na fudbalskim utakmicama i drugim sportskim nadmetanjima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More