Makron: Pregovaramo s talibanima

Taliban fighters stand guard outside the airport after Thursday's deadly attacks, in Kabul, Afghanistan, Friday, Aug. 27, 2021. Two suicide bombers and gunmen attacked crowds of Afghans flocking to Kabul's airport Thursday, transforming a scene of desperation into one of horror in the waning days of an airlift for those fleeing the Taliban takeover. (AP Photo/Wali Sabawoon)
164

Predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Francuska vodi preliminarne razgovore sa talibanima o humanitarnoj situaciji u Avganistanu i mogućoj evakuaciji još ljudi iz te zemlje.

Predsednik Makron koji je govorio u Bagdadu na samitu s nekoliko bliskoistočnih lidera, rekao je da je Francuska takođe razgovarala s Katarom o tome kako bi mogla ponovo da uspostavi put za evakuaciju iz Avganistana.

“Počeli smo slabe i preliminarne diskusije s talibanima o pitanju humanitarnih operacija i sposobnosti da zaštite Avganistance koji su u opasnosti”, rekao je Makron na konferenciji za novinare, prenosi agencija Rojters.

Makron je dodao da će Francuska zadržati trupe u Iraku u sklopu antiterorističkih operacija sve dok je iračkoj vladi potrebno da one ostanu, bez obzira na to da li će se američke trupe povući ili ne.

“Bez obzira na to šta Amerikanci odluče, mi ćemo ostati prisutni u borbi protiv terorizma u Iraku”, rekao je Makron.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More