Megavakser na pomolu! PET puta se prijavio i vakcinisao, uhvaćen u narednom pokušaju

Foto: Tanjug/ AP Photo/Adrienne Surprenant
297

Vlasti Rio de Ženeira trenutno istražuju kako je jedan meštanin uspeo da primi najmanje pet doza tri različite vakcine protiv koronavirusa.

Prema zvaničnim podacima, neimenovani čovek počeo je da prima vakcine protiv kovida 19 u maju, zatim nastavio i u junu i julu, sve dok osoblje na vakcinalnom punktu, prilikom pokušaja muškarca da dobije i šestu dozu, nije otkrilo o čemu je reč, prenosi “Oditi sentral”.

Izveštaji do kojih su došli brazilski mediji pokazuju da je muškarac prvi put primio Fajzer vakcinu 12. maja, zatim AstraZeneku 5. juna. Sledeća na redu bila je doza Sinovaka 17. juna, posle čega je Brazilac otišao po drugu dozu Fajzera 9. jula i svoj “maraton” završio 21. jula, takođe, Sinovakom.

Vlasti su isprva verovale da je reč o nedostacima elektronske evidencije, međutim, istraga Opštinskog zdravstvenog odeljenja u Riju pokazala je da nije došlo do greške.

“Slučaj se istražuje kako bi se utvrdilo da li je došlo do greške prilikom registracije u sistemu ili neke druge nepravilnosti”, navodi se u izveštaju Opštinskog zdravstvenog odeljenja.

Da stvar bude gora, ova vest je stigla u trenutku kada se Brazil suočava sa nedostatkom vakcina, dok milioni ljudi čekaju da dobiju prvu dozu.

Prema izveštajima, anonimni čovek se dobro oseća posle pet primljenih vakcina, a uhvaćen je u pokušaju da dobije i šestu dozu.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More