Sprema se još jedno krvoproliće! Bajden: Novi teroristički napad u Avganistanu “vrlo verovatan u narednih 24 do 36 sati

Foto: Tanjug/AP Photo/Gemunu Amarasinghe
332

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je večeras da je novi teroristički napad u Avganistanu “vrlo verovatan u narednih 24 do 36 sati”.

“Situacija na terenu i dalje je veoma opasna, a pretnja od terorističkih napada na aerodromu u Kabulu je ostala velika. Naši komandanti su me obavestili da je napad vrlo verovatan u narednih 24 do 36 sati”, izjavio je Bajden, prenosi “Gardijan”.

On je dodao da se jutros sastao sa nacionalnim bezbednosnim timom u Vašingtonu, a održao je razgovor i sa komandantima na terenu.

“Razgovorali smo o napadu koje su snage SAD izvele protiv terorističke grupe ISIS-K u Avganistanu. Rekao sam da ćemo ići za grupom odgovornom za teroristički napad na naše trupe i nevine civile u Kabulu, i to smo uradili”, dodao je Bajden, aludirajući na vazdušni napad od petka, kada su ubijena dva operativca grupe ISIS-K. Bajden je poručio da taj napad na ISIS-K nije bio poslednji i da će SAD “uhvatiti svaku osobu umešanu u teroristički napad od četvrtka i naterati je da plati”.

“Kada god neko želi da naudi SAD ili našim trupama, odgovorićemo. U to ne treba sumnjati”, poručio je Bajden.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More