Džonson zahvalio britanskoj vojsci: “Treba da osećate najveći ponos zbog vaših dostignuća”

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
209

Premijer Velike Britanije Boris DŽonson zahvalio je britanskoj vojsci na “herojskim naporima”, kao i zvaničnicima koji su učestvovali u evakuacijama iz Kabula, nakon što je juče odleteo poslednji britanski avion iz glavnog grada Avganistana.

Premijer je u saopštenju naveo da će Avganistanci, koji su dovedeni u Veliku Britaniju, sada dobiti zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, zaposlenje i smeštaj, kako bi im se pomoglo da se “potpuno integrišu u društvo”, preneo je “Skaj njuz”.

DŽonson je dodao da svi koji su učestvovali u evakuacijama “treba da osećaju dubok ponos” za ono što su uradili, uključujući i napore tokom britanskog dvadesetogodišnjeg prisustva u Avganistanu.

“Tokom prethodne dve decenije, više hiljada Britanaca je posvetilo godine svojih života službi u Avganistasnu, neretko u vrlo opasnim uslovima. Konkretno, shvatam da će ovo biti veoma teško vreme za prijatelje i porodice 457 pripadnika koji su izgubili živote u Avganistanu. Hvala vam za sve što ste uradili i bez oklevanja, treba da osećate najveći ponos zbog vaših dostignuća”, izjavio je DŽonson.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More