Pojedini regioni u Nemačkoj planiraju ograničenja za nevakcinisane građane

Foto: Tanjug/Christoph Soeder/dpa via AP
447

Najmanje jedan region u Nemačkoj planira da uvede stroža ograničenja protiv Kovid-19 za ljude koji nisu vakcinisani, rekao je danas državni zvaničnik.

Nemačka vlada trenutno zahteva od ljudi da se vakcinišu i budu negativni na test ili da imaju potvrdu o oporavku od korona virusa, da bi mogli da uđu u zatvorene restorane ili prisustvovali događajima, piše Rojters.

Ministarstvo južne pokrajine Baden-Vitenberg predložilo je potpunu zabranu odlaska nevakcinisanima u restorane i koncerte.

“Bilo bi pogrešno zadržati sve koji su odgovorni, uključujući i vakcinisane, i zato će za nevakcinisane postojati drugačija pravila nego za vakcinisane”, rekao je Tomas Štrobl član vlade okruga Baden-Vitenberg.

Ministar zdravlja u Bavarskoj takođe je podržao ovaj predlog.

Nemačka je danas prijavila 8.416 novozaraženih slučajeva korona virusa i 12 smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj zaraženih porastao na više od 3.9 miliona a broj umrlih na 92.130.

Oko 60 odsto populacije je potpuno vakcinisano.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More