Rigorozne mere u Čikagu: Vakcinacija uslov za zapošljavanje, sindikati nezadovoljni odlukom!

255

Gradonačelnica Čikaga Lori Lajtfut branila je svoju odluku o obavenoj vakcinaciji za sve zaposlene u gradskim službama.

“Ovo nije nešto prijatno, ovo je goruća kriza koju moramo da rešavamo”, rekla je Lajtfut, a prenosi Serbian Times.

Gradonačelnica je po prvi put odgovorila na pitanja o obaveznoj vakcinaciji otkako je objavila zvanično saopštenje. Ona je takođe pojačala retoriku, dodajući da će to biti uslov za radni odnos, čime je postalo jasno da će zahtevati svih gradskih službenika da budu potpuno vakcinisani do 15. oktobra ili će biti otpušteni.

SZO još ne zna da li je korona virus nastao prirodnim putem

Četiri policijska sindikata rekla su da nisu zadovoljna odlukom o obaveznoj vakcinaciji i da ne planiraju da odustanu bez borbe.

Lajtfut je istakla da će joj zahtevati poštovanje odluke, iako razume zabrinutost određenih gradskih radnika u vezi sa vakcinom, pošto je to, kako je objasnila, “ključno bi se stvorilo bezbedno radno okruženje za zaposlene i javnost sa kojom komuniciraju”.

Uprkos tome, gradonačelnica je priznala da čani ni svi njeni zaposleni nisu vakcinisani.

“Moraju biti vakcinisani, tu nema mesta. Ne možete, moramo da predvodimo primerom”, rekla je Lajtfut i dodala: “Moramo se pobrinuti da naši ljudi budu vakcinisani”.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More