Američki imunolog Entoni Fauči: Verujem da je obavezna vakcinacija školske dece dobra ideja. Radili smo ovo decenijama

Foto: Tanjug/AP Photo/Adrienne Surprenant
213

Vodeći američki imunolog Entoni Fauči rekao je danas da podržava da vakcinacija bude obavezna za đake, pošto se delta soj korona virusa širi Amerikom.

“Verujem da je obavezna vakcinacija školske dece dobra ideja. Radili smo ovo decenijama, kada je reč o vakcinaciji protiv dečije paralize, malih boginja, zauški, rubeola, hepatitisa”, izjavio je Fauči za Si-En-En.

Trenutno deca ispod 12 godina ne mogu da dobiju vakcinu u SAD, ali je Fauči u nedavnom intervjuu za Ej-Bi-Si rekao da će do oktobra biti sakupljeno dovoljno podataka da Američka agencija za hranu i lekove (FDA) razmotri da li je vakcina bezbedna za decu mlađu od 12 godina.

“Verujem da postoji realna šansa da vakcine kompanija Fajzer/Bajontek i Moderna dobiju odobrenje FDA za decu ispod 12 godina, pre nego što počne sezona praznika”, dodao je Fauči, prenosi Rojters.

S obzirom na to da se škole ponovo otvaraju na jesen, povećanje u broju kovid slučajeva izaziva značajna odlaganja.

Na desetine škole u SAD su već odložile početak školske godine ili su se zatvorile već u avgustu, a najveći udar na obrazovne ustanove je na jugu zemlje, gde ima najviše zaraženih, navodi Rojters.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More