Jaki vetrovi i velika količina kiše pogodili Meksiko: Uragan Nora odneo jedan život, sedmoro nestalo

Foto: Tanjug/NOAA via AP
230

Jedna osoba je poginula, a sedmoro se vodi kao nestalo, kada je uragan Nora u nedelju doneo centralnom delu zapadnog Meksika veliku količinu kiše, praćene jakim vetrovima, usled čega je došlo do poplava, a oštećeni su putevi, oborena drveća i nestalo je struje u pojedinim meksičkim državama.

Guverner države Halisko Enrike Alfaro izjavio je da je tinejdžer iz Španije poginuo kada se hotel u Puerto Valjarti delimično srušio, jer je putanja Nore išla pored tog turističkog grada, preneo je AP.

Jedna žena se vodi kao nestala kada je njen automobil odnela bujica, a zvaničnici su naveli da su poplave oštetile oko 500 domova, dok su dve osobe povređene u odronu zemlje.

Osim nestale žene, i šetorica ribara iz države Gerero se vode kao nestali. Uragan Nora, kategorije jedan, dostizao je brzine od 120 kilometara na čas, ponekad i sa jačim naletima, dodaje Rojters.

Lokalni mediji su prikazali fotografije poplava, oštećenih puteva i srušenog drveća u nekoliko meksičkih država.

Meksička elektrodistribucija ranije je saopštila da je uspela da uključi struju kod 78 odsto domaćinstava u državama Mihoakanu, Kolimi, Halisku i Najaritu.

Američki Centar za praćenje uragana (NHC), koji je stacioniran u Majamiju, očekuje da će Nora nastaviti da se kreće u severnom pravcu i da će oslabiti do utorka.

Prošle nedelje, uragan Grejs ubio je osam ljudi kada je pogodio meksičku državu Verakruz.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More