BRUKA EVROPSKE KOMISIJE: Prvo napisali da je TESLA SRPSKI NAUČNIK, pa zatim obrisali objavu i PROMENILI JE! (FOTO)

Foto: Wikipedia
242

Na zvaničnoj Instagram stranici programa Evropske komisije „Digitalna EU“, specijalizovanom za promociju tehnologije u Evropskoj uniji, objavljena je fotografija Nikole Tesle sa opisom koji se neće svideti mnogim Hrvatima.

Naime, ukazali su na njegov veliki značaj i uticaj na svet kakav danas poznajemo, i nazvali ga prorokom digitalnog doba, ali su ga nazvali i „srpsko-američkim naučnikom“.

“Nikola Tesla je bio srpsko-američki naučnik, pronalazač, inženjer i futurist”, napisali su na Instagramu.

– Tesla je dizajnirao sistem napajanja naizmeničnom strujom (AC), koji je glavni električni sistem koji se danas koristi širom sveta. On je takođe stvorio Teslin svitak, koji se i dalje koristi u radiotehnici “, napisali su.

Međutim, ubrzo se desila velika promena. Neko je izbrisao, očigledno na nečiju intervenciju, ovo “srpsko-američki naučnik”, pa sad na objavi stoji da je Tesla bio “evropski naučnik”.

A ovde je link ka objavi, pratite, možda će još da menjaju:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DigitalEU (@digitaleu)


Nakon što je izmena izvršena na novoj objavi su usledili brojni komentari o tome koje nacionalnosti je bio Tesla.

Jedan od korisnika, verovatno Albanac ostavio je jasan komentar: “On je Hrvatski naučnik”.

Komentarisanje je otišlo toliko daleko da je jedna osoba rekla da je poznati naučnik bio muslimanske veroispovesti. Očigledno je da će se rasprava o tome da li je Nikola Tesla Srbin ili Hrvat nastaviti na društvenim mrežama.

Izvor Espreso
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More