Profesor DAO OTKAZ jer je studentkinja skinula masku ISPOD NOSA

Foto: Tanjug/ P Photo/Fernando Llano
449

Američki profesor u penziji Irvin Bernštajn (88), koji je radio honorarno na Univerzitetu DŽordžija, dao je otkaz nakon što je jedna studentkinja koja je došla na predavanje držala zaštitnu masku ispod nosa.

Ona je najpre ušla na predavanje bez maske, a onda joj je kolega dodao masku, međutim, stavila ju je samo preko usta, ne pokrivajući i nos, preneo je studentski list “Red end Blek”.

Kada ju je profesor zamolio da lepo stavi masku, odgovorila mu je da ne može da diše i da je imala problema sa disanjem dok je držala masku preko nosa, preneo je “Njujork post”.

Bernštajn je potom rekao studentkinji da bi mogao da umre od kovida, jer ima pridružene bolesti kao što su dijabetes, hipertenzija, a dodao je da ima još neke zdravstvene probleme zbog godina.

Nakon što je ignorisala njegovu molbu, Bernštajn, koji je saznao da su dva njegova studenta bila pozitivna na kovid, odmah je objavio da daje otkaz, napisavši na tabli kredom “nema maski, nema predavanja”, nakon čega je izašao iz amfiteatra.

Bernštajn je počeo da predaje na Univerzitetu DŽordžija 1968. godine, a penzionisao se 2011. godine, iako je i kasnije radio honorarno kao profesor.

Njegove kolege psiholozi su ga zvali da se vrati i održi dva predavanja ovog semestra, ali je odbio nakon incidenta s maskom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More