Alarmantno upozorenje iz FBI: Povećan broj zločina iz mržnje u SAD

Foto: Tanjug/ Jose Juarez/Detroit News via AP
269

Broj zlocina iz mržnje u SAD povećao se prošle godine na najviši nivo u više od deset godina, nakon brojnih napada na Afroamerikance i osobe azijskog porekla, saopštio je danas FBI.

Podaci iz 2020. godine, koje je FBI dobio od 15.000 bezbednosnih agencija širom zemlje (agencijama se smatraju policijske uprave, kancelarije šerifa, saobraćajne patrole i savezne agencije), pokazuju da je bilo 7.759 zločina iz mržnje u prošloj godini, što je šest odsto više u odnosu na 2019. godinu i najveći je broj još od 2008. godine, preneo je Rojters.

Podaci FBI pokazuju da je broj prekršaja čiji su cilj Afroamerikanci skočio sa 1.930 na 2.755, a incidenti protiv ljudi azijskog porekla povećali su se na 274 sa 158.

Američko ministarstvo pravde upozorilo je da beli suprematisti predstavljaju povećanu pretnju nakon nereda na Kapitolu 6. januara, kada su pristalice bivšeg predsednika Donalda Trampa pokušale da uđu u zgradu Kongresa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More