Prvo datum rođenja pa registracija! Instagram uvodi novo pravilo

Foto: Pixabay
423

Društvena mreža Instagram počeće da traži od svojih korisnika potvrdu o datumu njihovog rođenja, a u okviru napora za stvaranje novih bezbednosnih funkcija za mlade, saopštila je danas ova društvena mreža u vlasnistvu kompanije Fejsbuk.

Instagram je u objavi naveo da će koristiti te informacije kako bi se pružila i osigurala prava iskustva za pravu starosnu grupu, prenosi agencija Rojters.

Prošlog meseca, kompanija je saopštila da će korisnike koji su mlađi od 16 godina automatski prebaciti na privatni nalog kada se pridruže ovoj platformi.

Kada otvore profil na ovoj aplikaciji, od korisnika će biti zatraženo da unesu datum rođenja, a zatim će dobiti nekoliko upozorenja ukoliko ne unesu datum.

U nekom trenutku, korisnici će morati da unesu datum rodenja da bi nastavili da koriste aplikaciju, rečeno je iz kompanije.

Kako se navodi, ove izmene uticaće samo na korisnike koji prethodno nisu stavili datum rođenja u ovoj aplikaciji.

Dodaju da su svesni da bi neki korisnici mogli da unesu lažan datum rođenja, ali kažu i da oni već razvijaju novu tehnologiju za rešavanje takvih problema.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More